Skip to main content

Komplett feriesenter for bevegelseshemmede på Kanariøyene!

Vi lover at du vil trives på populære Mar y Sol i Los Cristianos på Tenerife. Du kan både slappe av og kose deg i flott leilighet, og du kan ta del i de mange tilbud og aktiviteter som senteret byr på. Alt er meget godt tilrettelagt for deg som sitter i rullestol, eller har vondt for å gå. Ingen trapper og hindringer. Reis når du vil og bli hvor lenge du vil!

På Mar y Sol finner du et moderne terapisenter med mange behandlingsformer, og midt i komplekset ligger «juvelen», et praktfullt område med tre bassenger, restaurant og bar. Et opphold her gir deg både bedre helse og flotte minner. Du er velkommen!

Alle våre gjester må være selvhjulpne, eller ha med seg ledsager. Helsereiser har ingen representant på Tenerife. 

Se video fra senteret.

Helse

Tre bassenger (to store og ett lite terapibasseng). Det ene er oppvarmet til ca 32 grader og har massajeapparater (vannstråler) for skuldre og nakke og flere jacuzzier. De store bassengene er utsyrt med lift, gelendere og trapper.

Eget terapisenter med mange behandlingsformer, blant annet fysioterapi, massasje, akupunktur, kinesologi, vanngymnastikk, osteopathy, soneterapi og mange flere. Fitnessclub.

Eventuelle behandlinger betales på reisemålet, men du kan etter hjemkomst søke Helfo om stønad til refusjon, dersom slik helsehjelp ville blitt dekket om den var mottatt i Norge.

Egen idrettshall tilpasset funksjonshemmede i komplekset med mulighet for mange sportsaktiviteter. Også uteområdene er perfekt for fysiske aktiviteter som vannpolo, bowling, gymnastikk for rullestolbrukere osv. Senteret har eget team med aktivitetsledere og fysioterapeuter som skreddersyr program.

Mar y Sol tilbyr mange hjelpemidler for funksjonshemmede, og i nabobygget drives egen hjelpemiddelsentral (Lero) som leier ut utstyr som rullestoler, scootere, senger, stoler osv. Se gjerne Leros egen hjemmeside (åpnes i eget vindu).

Bo

Mar y Sol tilbyr leiligheter av høy standard og i to størrelser; ett-roms studioleiligheter og toroms leilighter med separat soverom.

Standard Studioleiligheter består av oppholdsrom og soverom i ett, og med et lite tekjøkken. Separat bad/toalett. Leiligheten er utstyrt med sovesofa med to soveplasser, kaffebord med armstoler, spisebord, stoler, en kommode med TV (fjernkontroll leies i resepsjonen) og et stort garderobeskap med safe (nøkkel leies i resepsjonen). Det er bred dør inn til badeværelse hvor det er plass til en rullestol. Noen badeværelser har et forhøyet toalett som i øvrig er utrustet med armlener.

Standard toromsleiligheter består av stue/oppholdsrom med kjøkkenkrok, separat soveværelse og bad/toalett. Stuen er utrustet med det samme innbo som studioleilighetene, det er bare mer plass over alt og kjøleskapet er større. Soveværelset har en dobbeltseng som består av to stk. 50 cm høye separate og løse senger. Dessuten er det to nattbord, en kommode, en stor garderobe med safe og to stoler. Det er god plass til ekstra utstyr som lift eller en elektrisk seng. Badeværelset er igjen utrustet som i studioleilighetene, men det er større og det er god plass over alt. Det er i alt fire sengeplasser i hver leilighet.

Mary Sol har også noen få leiligheter av en noe bedre standard. Disse kan du lese mer om på anleggets egen hjemmeside

Transport

Vi flyr med SAS og Norwegian fra flere byer i Norge til den sydlige flyplassen på Tenerife. Flytiden fra Oslo er i underkant av seks timer (noe mer fra flyplasser lenger nord i Norge). Etter ankomst er det kort vei (ca 20 minutter med bil) til Mar y Sol. Helsereiser arrangerer assistanse både på flyplassen i Norge og på Tenerife. Vennligst gi beskjed om hva du behøver ved bestilling. Du kan også få hjelp med bæring av bagasje ved ankomst til Tenerife og på vårt bosted Mar y Sol. Transferen fra flyplassen og til hotellet foregår i biler beregnet for rullestolbrukere.

Mat & drikke

I våre priser er halvpensjon inkludert (frokost- og middagsbuffet). Mot et tillegg kan du bestille helpensjon. Måltidene serveres i hotellets restaurant. Du kan også tilberede måltider i leiligheten, og det er supermarked i nærheten. I Los Cristianos finnes det mange hyggelige restauranter og caféer som er åpne både på dag- og kveldstid. Her kan du spise smakfulle retter fra spansk- og internasjonalt kjøkken.

Aktiviteter

På Mar y Sol tilbys det mange aktiviteter som passer for folk i alle aldre både med og uten funksjonshemming. Tenerife byr også på mange spennende reisemål og utflukter. Her finner vi blant annet Spanias høyeste fjell Teide som rager hele 3717 meter over havet. Det arrangeres utflukter du kan melde deg på, eller du kan ta deg rundt øya på egen hånd i leiebil. Benytt anledningen til å se ei fantastisk spennende øy.

Kart