Makarska | Kroatia

Bilde fra havnen med båter og promenade. En liten fredfull bukt langs Makarska Riviera. Kolasj med oversiktsbilder av hotell Biokovka samt resepsjonen Bildekolasj med trimrom og massajetilbud. Kolasj av innendørs svømmebasseng. Hus på en odde i havet med en seilbåt like ved Todelt bilde med havn og promenade Stemingsbilde fra havnen på kveldstid med vakre lys
This is an example of a HTML caption with a link.

Behandlingsreiser til Makarska i Kroatia

Populære Makarska er blitt en gjenganger i vårt program, og for åttende år på rad inviterer vi deg med på behandlingsreise til en av Adriaterhavskystens perler. Den sjarmerende havnebyen ved foten av Biokovofjellet er sentrum for turismen i området, og har både hyggelige restauranter, koselige cafeer, og en fin strandpromenade. Byen har også en rik historie å by på.

I Makarska bor vi på behandlingssenteret Biokovka der du får tipp topp fysikalsk behandling av profesjonelle terapeuter. Våre gjester er svært fornøyde, og mange vil tilbake.

For noen år tilbake arrangerte Spafo (Spondyloartrittforbundet Norge) aktivitets- og opplevelsestur til Makarska, og deres konklusjon var klar:

Vi vil definitivt tilbake for å nyte den kroatiske kulturen, gjestfriheten, vennligheten, den gode maten, og ikke minst den fysikalske behandlingen!

Vil du vite mer? Les den flotte reportasjen som stod på trykk i Bekhterever'n nr 4/2014.

Vi starter opp igjen til våren med opphold på to uker (avreise 22. og 30. april). Du kan også reise til høsten. Da kan du velge både to og tre ukers turer med avreiser i september. Vi flyr fra Oslo til Split, og derfra er det omlag 6 mil langs Adriaterhavskysten til Makarska. I våre priser er fly, transfer og opphold inkludert. Mot tillegg er det mulighet for tilslutningsfly fra Stavanger, Bergen og Trondheim.

Velkommen til Makarska!

Helse:

Biokovka Helsesenter har spesialisert seg på behandling av revmatikere. Sykdommer som behandles er blant annet:

  • Degenerative sykdommer av leddene
  • Artrose, Spondyloartritt (Bekhterev)
  • Revmatoid artritt (Leddgikt)
  • Ishias syndrom
  • Perifere nevrologiske sykdommer
  • Rehabilitering etter poliomyelitt
  • Fibromyalgi

Behandlingsavdelingen ligger i tilknytning til hotellet, og har blant annet to saltvanns behandlingsbasseng med temperatur fra 26-36 grader. Egen avdeling for individuell fysioterapi med topp utdannede fysioterapeuter

Vi gjør oppmerksom på at alle i utgangspunktet må være selvhjulpne, eventuelt ha med egen ledsager. Personer med alvorlige hjertelidelser kan som oftest ikke kunne få behandling.

Eventuelle behandlinger betales på reisemålet, men du kan etter hjemkomst søke Helfo om stønad til refusjon, dersom slik helsehjelp ville blitt dekket om den var mottatt i Norge.

For at helsepersonellet skal kjenne den enkeltes helsesituasjon, gjennomføres en obligatorisk helsesjekk før behandlingen starter. Prisen for denner er €30, og dekkes ikke av Helfo. Heller ikke andre legebesøk eller velvære-massasje gir grunnlag for refusjon.

Person får massaje i av fysioterpeut
Bo:

Biokovka Hotel:
Trestjerners hotell som er en del av helsesenteret. Flott beliggenhet omkranset av pinjetrær ved stranden omlag 15 minutters gange langs strandpromenaden til sentrum av Makarska.

Hotellet har døgnåpen resepsjon, restaurant, bar/cafe, fitness center, oppvarmede basseng og sauna.

Lyse og komfortable dobbeltrom med TV, gratis wifi, wc/bad med dusj og hårtørker samt balkong. Hotellet er tilrettelagt for funksjonshemmede. Heis.

Alle som bor på Biokovka, kan fritt benytte begge bassengene fra morgen til kveld (kun det minste behandlingsbassenget må vi gå ut av når det er andre som driver organisert trening).

Eksteriørt av hotellet med havet i bakgrunn Interiørbilde av hotellrommet bad med dusj og wc hotellets store og lyse lobby


Beliggenhet:

Makarska ligger langs Adriaterhavskysten i Kroatia ved foten av Biokovofjellet, og mellom byene Split og Dubrovnik. I havet utenfor finner vi de kjente øyene Hvar og Brac. Begge våre hoteller ligger ved strandpromenaden ca 15 minutters lett gange til sentrum.

Transport:

Vi flyr fra Gardermoen til Split i Kroatia. Mulighet for tilslutning fra Bergen, Stavanger og Trondheim. Flyreisen fra Oslo tar ca tre timer, og fra Split til Makarska kjører vi buss ca halvannen time. Lunsj på ankomstdagen er inkludert.

Vi ordner med assistanse på flyplassene om nødvendig. Si fra ved bestilling.

To passasjerer sitter på flyet
Mat/drikke:

På Biokovka er både buffetfrokost og middagsbuffet inkludert (halvpensjon). Skulle du noen kvelder heller ønske å spise ute på byen, kan du bytte middagsbuffeten med lunsj. I Makarska finnes mange koselige restauranter i byen og langs promenaden. Her serveres både internasjonale retter og kroatiske spesialiteter. Smaksløkene har mye å glede seg til...

Skalldyrstallerken med pent anrettet mat
Aktiviteter:

Det er mye å ta seg til i Makarska. Byen er rik på både kultur og historie helt tilbake til Romerriket, og her finnes vakre kirker og klostre som er verdt et besøk. I løpet av oppholdet inviterer vi med på båttur langs den flotte kysten, med besøk til øya Brac. Denne turen er inkludert i prisene. En ekte kroatisk aften med dalmatisk folkemusikk, nydelig mat og vidunderlig panoramautsikt over Adriaterhavet, kan vi også lokke med. Våre verter på turene er godt kjente, og de hjelper deg gjerne med råd og tips til å utforske området på egen hånd.

Liten turistbåt på Adriaterhavet
Til toppen

Program og priser

Prisene nedenfor er per person som inkluderer fly tur/retur Oslo-Split m/ 1 kolli innsjekket bagasje samt håndbagasje, busstransfer til Makarska t/r, opphold på Biokovka hotell m/ halvpensjon, velkomstlunsj og båtutflukt til øya Brac. Behandlinger betales av den enkelte den siste behandlingsdagen. Prisene i tabellen er per person, og basert på våre rimeligste flybilletter. Tillegg kan forekomme om disse er utsolgt. Vi kan også hjelpe til med tilslutningsfly fra Stavanger, Bergen og Trondheim (flytillegg tilkommer).

23. apr. 30. apr. 3. sep. 17. sep.
Biokovka Hotell (halvpensjon): 2 uker 3 uker 2 uker 2 uker 3 uker 2 uker
Dobbeltrom for to 12650 15450 12650 14950 18450 13550
Dobbeltrom for to m/ havsutsikt 13350 16500 13350 15650 19500 14250
Enkeltrom 14750 18600 14750 17400 21600 15650
Enkeltrom m/ havsutsikt 16150 20700 16150 18800 23700 17050

Eventuelle tillegg: Biokovka: Kjøleskap på rommet, ca kr 50/døgn (betales etter ankomst til hotellet).

Send inn din forespørsel til oss snarest mulig.

Makarska | Kroatia

Makarska, vår og høst 2022

Fyll i litt informasjon om deg selv:
Andre opplysninger (ikke helseopplysninger*):

* Helseopplysninger er sensitive, og skal ikke sendes elektronisk her. Helsereiser har ikke behov for slike opplysninger for å gjennomføre reisen. Helseopplysninger skal kun gis til behandlende helsepersonell.